Eindelijk weer mijn vrijheid!

Endlich wieder Mee(h)r Freiheit! - Bambuzz | #yourchoice

Soms moet je gewoon geluk hebben...😊

Kort na Kerstmis boekten we onze vakantie in Nederland - vanaf 15 juni 2020. Op dat moment was er nog geen sprake van Corona, en de situatie die we de afgelopen maanden hadden was op dat moment niet te voorzien en ook niet voorstelbaar!

Lockdown, reiswaarschuwingen, grenzen strak🙈 Als onderdeel van een generatie die geen oorlog of andere catastrofes hoefde mee te maken, naast dat ik was uitgerust met een Duits paspoort dat deuren over de hele wereld opent, had ik zoiets nooit kunnen bedenken!

Ook al waren we voor 15.06. Had geen verblijf in het buitenland gepland en vooral genoten van de tijd van de lockdown in ons mooie huis: ergens in een uithoek van mijn hoofd was het er altijd, dit gevoel van "opgesloten zitten".

Lange tijd heb ik reizen gezien als een belangrijk onderdeel van mijn persoonlijke vrijheid en ik hou echt niet van beperkingen op dit gebied🙈. Natuurlijk kun je nu de legitieme vraag stellen welke waarde mijn persoonlijke vrijheid heeft met het oog op een pandemie ... Dit is een moeilijk, maar ook interessant onderwerp en er zijn minstens 1000 meningen over ...😅

Nou ja, we hebben in ieder geval besloten om te gaan pokeren, te hopen en onze vakantie niet te annuleren.

Tot het einde bleven we maar schreeuwen of de reiswaarschuwingen op 15 juni daadwerkelijk van kracht zouden worden. geannuleerd worden - en zo ja, onder welke voorwaarden (gezondheidsverklaring van de dokter - hier hadden we voor vertrek geen tijd meer voor gehad; quarantaine als je terugkomt - dat hoeft echt niet, zeker niet met 2 kleine kinderen, ...).

Toen duidelijk werd dat we konden rijden, waren we blijer en opgeluchter dan we in lange tijd waren geweest. Ga gewoon op vakantie - wat tot nu toe voor ons zo normaal was, is ineens een groot voorrecht geworden!

En zo reden we geluksvogels op de eerste dag, waarop het officieel weer mocht, over 4 grenzen (ätsch🤣)! Frankrijk, Luxemburg, België, Nederland😃

Het is zo goed om mijn vrijheid en normaliteit in het leven weer te hebben! Ik hoop echter dat we de "Corona-lessen" niet snel zullen vergeten. Voor mij betekent dat: erkennen wat echt belangrijk is voor mij en mijn leven (en vooral: wat is misschien niet ZO belangrijk als ik altijd dacht?!) en: dankbaar zijn voor wat ik heb🙏 ELK. INDIVIDUEEL. DAG.

Oh, en: ik heb zeker meer VitaminSEA nodig 😉

 

Hoe voelde je je tijdens de lockdown? Voelde u zich erg beperkt door het reisverbod? En nu? Ga je dit jaar nog op vakantie? Zo ja - waar?

 

 

 


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst